Projectes

Justícia pels crims del franquisme

El 15 d’octubre de 2015 va fer 75 anys de l’afusellament del president Lluís Companys per part del règim franquista, i el 20 de novembre, 40 de la mort del dictador Franco. Davant d’aquestes efemèrides d’elevat caràcter simbòlic pel que fa a la memòria històrica de Catalunya, Òmnium va crear el projecte “Justícia pels crims del franquisme”.

A diferència del que han fet altres països europeus i del món amb els règims dictatorials, l’Estat espanyol no ha condemnat mai el franquisme i ni Franco ni els membres dels seus governs no han estat mai jutjats. En canvi, els judicis fets durant el franquisme continuen sent vigents i les polítiques de suport a les víctimes han arribat tard i malament.

 

Visita el web del projecte

Actualitat

No hi ha notícies

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.