Projectes

Flama del Canigó

Permisos

Accés al Canigó: Aplec i Regeneració 2019

L’Aplec del Canigó, en el qual persones provinents d’arreu dels Països Catalans s’acosten a deixar al cim del Canigó un feix de llenya provinent de les seves contrades, té lloc el cap de setmana del 15 i 16 de juny. Posteriorment, i al llarg del 22 de juny, la convocatòria al Canigó és per anar a recollir la Flama que, pujada des del Castellet de Perpinyà on haurà romàs tot l’any, serà distribuïda, a partir de la mitjanit, a tota aquella gent que la vulgui recollir per començar un descens cap a centenars de viles i ciutats per celebrar la revetlla.

Recordem que des de fa uns anys, cal una autorització de la Prefectura francesa, arran de la normativa que restringeix l’accés de vehicles motoritzats al cim del Canigó per raons de caràcter ambiental. Aquesta autorització limita el nombre de vehicles que poden accedir-hi alhora afecta la circulació nocturna, i obliga els conductors a notificar amb antelació amb quin cotxe pujaran al cim del Canigó. Òmnium Cultural treballa estretament amb el Gran Site Canigó que coordina amb la Prefectura francesa els tràmits a realitzar.

Calendari
Per a l’edició d’enguany, els formularis es poden omplir i sol·licitar del 1 de maig al 31 de maig

Obert els permisos per sol·licitar accés al Canigó

  Obert els permisos per sol·licitar
accés al Canigó
Comunicació de la resolució del permisos
Aplec  de l’1 al 31 de maig del 2019 6 de juny
Regeneració
 de l’1 al 31 de maig del 2019
6 de juny

 

Protocol
Recomanem que et llegeixis el Protocol d’actuació per garantir la continuïtat de l’Aplec/Trobada i la Regeneració 2108 al cim del Canigó on t’especifiquem terminis, responsabilitats, requisits i informació pràctica per omplir el formulari.

 

Formulari de sol·licitud de permisos Aplec i Regeneració 2019

Sol·licita’l! 

Formulari per recollir la Flama del Canigó a la Plaça Sant Jaume de Barcelona

 Sol·licita-ho!

 

Protocol de seguretat

Protocol de seguretat i comunicacions del pas de la flama de pistes forestals.
Aquest any s’ha elaborat el Protocol de seguretat per el transport de la Flama del Canigó amb l’equip de focs d’Igualada i els Agents Rurals de Catalunya.   A més a més, Òmnium Cultural comunicarà el pas de la flama al servei d’Agents Rurals de Catalunya  a fi que pugin estar alerta en cas d’algun incendi en el transport de la Flama el dia 22 i 23 de juny i demanarà una autorització col·lectiva per tots els que s’adhereixin al protocol de seguretat.   

 

Omple el formulari per comunicar el pas de la flama de pistes forestals

Comunica’l!

Quan la Flama del Canigó és transportada per una pistes o zones forestals fins a un radi de 500 metres s’ha de comunicar aquest pas a el servei d’Agents Rurals de Catalunya a fi que puguin estar alerta en cas d’incidències, risc d’incendi o altres contratemps. Fins al 2015, calia presentar una sol•licitud a la Direcció General de Boscos del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca i/o Parcs naturals, però aquest 2018, Òmnium Cultural centralitza les sol·licituds d’avis de transport de la flama i les comunicarà al departament, sol·licitant una autorització col·lectiva per tots els equips de foc que s’adhereixin a el protocol.  Si vols comunicar el pas del servei ho pots fer omplint el formulari. Després, Òmnium Cultural farà el retorn de l’autorització per correu electrònic a tots els equips de foc.

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.