Òmnium exigeix a la Fiscalia de l’Estat que retiri tots els càrrecs contra els presos polítics catalans

Actualitat

Barcelona, 29 de juny de 2018.- Davant la possibilitat que el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i la resta de presos polítics que estan en presó preventiva siguin traslladats a presons catalanes, l’entitat vol deixar constància dels següents punts:

  • L’apropament a presons catalanes, en el cas que es produeixi, no és cap gest polític. És un dret fixat per la legislació espanyola. Un gest polític seria que la fiscalia general de l’Estat retirés tots els càrrecs als presos polítics i exiliats. Exigim al govern espanyol que insti la fiscalia a retirar tots els càrrecs immediatament.
  • La presó preventiva a Catalunya o a qualsevol altre lloc és una injustícia com ho és el procés judicial que s’ha iniciat contra ells. Tal com va evidenciar el documental sobre el 20-S produït per Mediapro i emès al programa Sense Ficció de TV3, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez són referents de la lluita pacífica i els fets dels quals se’ls acusa no tenen cap fonament. Tant ells com els membres del govern que, empresonats o a l’exili, són víctimes d’un relat cosit a base de falsedats. Només es farà justícia quan tornin a casa lliures i sense càrrecs.   

Davant d’aquesta injustícia que ja fa gairebé 9 mesos que dura, anunciem que seguirem amb les mobilitzacions, sempre pacífiques, per denunciar la repressió i la politització de la justícia. Alhora que volem deixar clar que mai renunciarem a seguir defensant per vies pacífiques el dret a l’autodeterminació i la consecució d’una República per a Catalunya com a garantia d’una societat culta, justa i de dret.