Òmnium destaca que el líder d’un partit estatal demani la llibertat dels presos polítics

Actualitat

Mauri de los Ríos: “Valorem molt positivament que Iglesias es posicioni públicament a favor llibertat dels presos polítics; assenyala el camí”

Òmnium Cultural ha destacat de forma molt positiva la visita que el líder de Podemos, Pablo Iglesias, ha fet aquest dimarts 26 de juny al president de l’entitat, Jordi Cuixart, a la presó de Soto del Real on fa 252 dies que està empresonat injustament. Iglesias ha demanat el seu alliberament i el de la resta de presos polítics.

Pel vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri de los Rios, el fet que el líder de Podemos es posicioni a favor de la llibertat dels presos polítics “assenyala el camí a seguir” a la resta de formacions polítiques espanyoles. “Nosaltres ja hem dit que l’apropament és simplement complir la llei, que l’únic que ens val és el seu alliberament”, ha recordat el vicepresident.

Després de la visita d’Iglesias a Cuixart, Mauri de los Ríos ha destacat que “es constata que hi ha una part de les forces polítiques que aposten pel diàleg i per trobar una sortida política a un conflicte que és polític”. “Ni els tribunals injustos ni les presons vergonyants no són el lloc on solucionar els conflictes polítics en una democràcia”, ha reiterat Mauri, que ha recordat que els presos polítics són la constatació de la manca de drets fonamentals i llibertats que patim: “Cuixart és a la presó per ser president d’Òmnium i per defensar drets fonamentals com el dret a manifestació, la llibertat d’expressió i el dret a l’autodeterminació; drets als quals no renunciarem mai”.   

Mauri de los Rios ha afegit que: “Valorem que Pablo Iglesias hagi decidit visitar el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, que l’hagi definit com un referent moral i, sobretot, que es posicioni públicament a favor de la llibertat dels presos polítics”.

La visita d’Iglesias a Cuixart és la primera que els presos polítics catalans reben d’un líder d’un partit polític estatal. Cuixart, que és en presó preventiva des del passat 16 d’octubre, va ser reelegit president d’Òmnium, una entitat amb gairebé 120.000 socis.

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.