Òmnium anuncia que s’obre a Europa

Actualitat

El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri de los Rios ha anunciat que, en les properes setmanes, l’entitat inaugurarà una delegació permanent a Brussel·les. L’entitat fa un pas més per internacionalitzar la lluita pels drets civils i convertir-se en referent europeu amb una seu al cor de la capital comunitària al costat de les entitats de referència mundial en la lluita pels drets fonamentals.

“El procés polític que viu Catalunya és també una oportunitat per refer l’Europa de les persones. Òmnium obrirà d’aquí unes setmanes una delegació a Brussel·les per denunciar davant d’Europa els atacs a les llibertats i als drets civils; i per projectar al món la riquesa de la nostra cultura diversa, la immensitat de la nostra llengua i la defensa fèrria dels nostres drets”, ha argumentat.

En la seva intervenció, Mauri de los Rios ha demanat convertir la tristor en motor d’acció: “prou de plorar els nostres presos; sortim a reivindicar-los perquè en la lluita per la seva llibertat hi ha la llavor de totes les victòries” i també ha volgut tancar les especulacions al voltant de l’apropament dels presos: “l’únic que ens val és l’alliberament immediat de tots els ostatges d’aquest sistema vell i caduc que només busca revenja”.   

El vicepresident de l’entitat ha reiterat que el paper d’Òmnium és “la construcció col·lectiva d’una societat transformadora, que tingui en la justícia social, els drets civils i l’empoderament ciutadà” i, en aquest sentit, ha advertit que Catalunya “no viu a les portes de cap confrontació civil”: “irresponsables i indecents tots els qui atien aquestes banderes d’infàmia”, ha etzivat. En aquest sentit encara ha afegit que “volem ser generadors de consensos perquè no renunciarem mai a ser més i a fer sòlida la majoria que ara tenim”.