Entregat el II Premi Pi d’en Xandri
El passat divendres 15 de juny es van entregar els guardons del II premi de narrativa Pi d’en Xandri, dirigit als alumnes i les parelles lingüístiques del Servei Local de Català de Sant Cugat del Vallès.
L’acte, celebrat al Casal Torreblanca dins de la festa de fi de curs del Servei Local de Català, va entregar 9 guardons entre els 85 participants, una xifra que ha augmentat força en relació a l’edició passada. Els premiats van rebre una bossa amb diversos obsequis i un llibre amb tots els relats i microrelats presentats, que també es va regalar a tots els participants durant l’entrega de premis.
L’entrega de premis va ser presidida per la regidora d’ensenyament l’Esther Salat i també va comptar amb l’assistència de Montserrat Gimeno, membre de la junta directiva nacional d’Òmnium Cultural i Montserrat Trilles, directora del Consorci per la Normalització Lingüística del Vallès Occidental 3.
En acabar, es va poder gaudir d’un sopar amb tots els assistents.
Els premiats del II premi Pi d’en Xandri han estat:
MICRORELATS.
Categoria TORRE NEGRA (nivells Bàsic i Elemental)
Rocío González Losada. Arrels fora del test
Categoria SANT MEDIR (nivell Intermedi)
Simona Cerri. Allà, al mig de Collserola
Categoria PUIG MADRONA (nivells Suficiència i Superior)
Leontina Vinaixa. On s’amaguen les rialles dels nens quan els fem grans?
RELATS.
Categoria TORRE NEGRA (nivells Bàsic i Elemental)
Nacho Montes Juri. Les coses velles (PRIMER PREMI)
José María Fernández Bernabé-Pedrazuela. Un segon meravellós (ACCÈSSIT)
Categoria. SANT MEDIR (nivell Intermedi)
Dídac Llobet Nualart. Somiar despert o records (PRIMER PREMI)
Françoise Casper Widmer. L’avi (ACCÈSSIT)
Categoria. PUIG MADRONA (nivells Suficiència i Superior)
Ernest Ferran. Memòries d’un pagès: la batalla de Sant Domènec (PRIMER PREMI)
Imma Llotge. Família (ACCÈSSIT)
El premi, organitzat pel Consorci per a la Normalització Lingüística i Òmnium Cultural i que va néixer l’any passat, té com a objectiu fomentar la llengua i la cultura catalanes, en especial entre els alumnes que estan aprenent o perfeccionant la llengua. La temàtica de la primera edició d’aquest certamen també respon a un dels objectius que comparteixen els dos ens: la llengua i la cultura com a eines de cohesió i integració.
El premi està dividit entre dos gèneres, relat i microrelat, i en tres categories, de dificultat progressiva i corresponen a topònims del nostre entorn: Torre Negra, Sant Medir i Puig Madrona. Tots tres són llocs on cal un esforç (cada cop superior) per arribar-hi, però la satisfacció en assolir la fita és molt gratificant, com passa amb l’aprenentatge del català.