Carregant Esdeveniments

Un robot pot crear una obra d’art?

Actes i activitats
Visita guiada el 12 de juliol i activitat familiar el 18 de juliol.

Els robots poden generar art? Què passa si fem el mateix encàrrec a un artista i a una màquina? Descobriu el diàleg entre les obres que han fet artistes i robots inspirats en la mateixa musa a l’Arts Santa Mònica

Creieu que la intel·ligència artificial pot arribar a substituir els artistes? L’exposició d’aquest estiu a l’Arts Santa Mònica us descobrirà el món de l’art robòtic. En podreu gaudir de franc amb una visita guiada i una activitat  per experimentar i aprendre en família.

Podeu reservar lloc a la visita guiada i al taller familiar trucant al 933162810 o escrivint a [email protected].

L’exposició

«Auto-màtic» és una exposició que tracta el potencial i els límits del dibuix generat per robots a partir de les dades i mitjançant algoritmes matemàtics i moviment mecànic. Us farà reflexionar sobre l’automatització, la còpia i el paper de tot allò arbitrari o accidental com a font d’experimentació creativa.

La recerca que han generat els dibuixos i les demostracions de «robots artistes» que podreu veure a l’Arts Santa Mònica s’ha dut a terme en el marc de Machinic Protocols, una línia d’investigació dirigida per Edouard Cabay amb l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya.

 

La visita

L’Arts Santa Mònica ens ofereix grups exclusius per conèixer en profunditat els elements de l’exposició amb un guia especialitzat. La durada de la visita serà aproximadament d’uns 45 minuts i ens ajudarà a comprendre les idees i les tesis que proposa el comissari de l’exposició, tot convidant-nos al diàleg i a la reflexió.

La visita serà el dijous 12 de juliol a les 19 h.

El taller

Juan Escudero presenta una activitat amb diàleg, demostració i taller adreçat a infants i joves de 8 a 16 anys: acció pendular, una experiència a mig camí entre la ciència i l’art, la física i la pintura.

Al taller s’exploraran els fonaments dels pèndols i podrem practicar diverses possibilitats de dibuixar amb materials (sorra, sal, pintura) i descobrir els efectes diferents que generen les traçades dels pèndols.

L’activitat serà el divendres 18 de juliol a les 18.30 h, té una durada de 90 minuts i la farem al Claustre Max Cahner de l’Arts Santa Mònica.

Cliqueu sobre la imatge per veure el vídeo demostratiu del taller.

 

Aprofundiu en l’exposició «Auto-màtic», del 29 de juny al 2 de setembre a l’Arts Santa Mònica

Descobriu el programa de promoció cultural d’Òmnium Ves de culT.

Exploreu altres activitats promogudes per Òmnium.

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.