Carregant Esdeveniments

Concert teatralitzat al Maldà

Actes i activitats

Promocions i descomptes

Del 13 de juny al 8 de juliol

Si no coneixeu l’espai del Teatre Maldà, aquesta és l’ocasió perfecta per fer-ho. L’espai és màgic, com ho és la proposta de Virginia Martínez a partir d’un dels moviments de dones més sorprenents i emotius de la història universal. No us deixarà indiferents!

El pròxim dia 13 s’hi estrena l’espectacle Strange Fruit, un concert teatralitzat en què la cantant i actriu Virginia Martínez fa un viatge musical de la innocència a la consciència racial, política i de gènere. El viatge a través de les cançons que beuen de la tradició de les dones afroamericanes és una expressió íntima i essencial de l’ànima d’aquestes dones, que ens és tan propera en aquests dies.

Virginia Martínez és una artista catalana amb arrels dominicanes i amb una trajectòria sorprenent per la seva joventut. De la seva carrera, en destaquen fites com la nominació als Premis Butaca, per Germans de Sang i Close To Liza. En aquest espectacle emocionant i íntim s’acompanya del piano de Dani Campos, que signa la direcció musical de la proposta escènica.

El repertori va des del gospel, el soul i el blues fins al teatre musical i el pop-rock, amb composicions de Duke Ellington, Nina Simone, Otis Reding o Xavier Montsalvatge. Són cançons que han estat cantades i versionades per Billie Holiday, Ella Fitzgerald, Ethel Waters o Shirley Verrett. Strange Fruit inclou l’estrena en català de 14 d’aquestes cançons, adaptades per Jordi Galceran, Anna Ullibarri, David Pintó i Roser Batalla.

L’estranya fruita, que dona nom a l’espectacle, és el títol d’una cançó popularitzada per Billie Holiday i composta com a poema el 1937 per Abel Meeropol com a expressió del seu horror causat pels linxaments d’afroamericans que els anys 30 proliferaven al sud dels Estats Units. Ell mateix li va posar música i el 1939 va ser enregistrada per primer cop per Billie Holiday, que sovint la interpretava per cloure els concerts. Després dels bisos, els cambrers del local s’aturaven, tots els llums s’apagaven, excepte un focus que il·luminava el rostre de la cantant, i, en acabar, es retirava i no tornava a saludar. L’espectacle que recupera i actualitza el Maldà amb Virginia Martínez i Dani Campos vol reviure l’emoció i la veu crítica d’aquesta estranya fruita.

Hi ha funció del 13 de juny al 8 de juliol, però el teatre és petit, així que us animem a no deixar-ho per a demà.
Reserveu amb el 30 % de descompte, amb un preu especial de 12 €, fent clic en aquest enllaç i fent servir el codi PROMOOMNIUM